Vila Olivotti je več kot sto let stara vila, opremljena v secesijskem slogu, ki je zaznamoval obdobje na začetku 20. stoletja. Zgrajena je bila leta 1904 za družino italijanskega inženirja Olivottija.

Proces nedavne prenove vile je bil skrbno načrtovan, saj smo želeli ohraniti prvotne secesijske elemente in jim dodati sodoben pridih ter tako ustvariti udobno vilo, ki nagovarja zahteve današnjega popotnika.

Luksuzna vila zdaj ponuja štiri edinstveno opremljene apartmaje, zasebni wellness, založeno vinsko klet in prostorno teraso za druženje. Vse to smo dopolnili z dolgoletnimi izkušnjami, ki smo jih kot posamezniki pridobili po vsem svetu, ter oblikovali prepoznaven dizajn in uslužnost do gosta.

Dobrodošli v vili, ki odlično dopolnjuje naravne lepote okolice in alpskega jezera.

Bled v slogu Velikega Gatsbyja

Vila Olivotti je na odlični lokaciji – v mirnem okolju zunaj mesta, a hkrati je le nekaj minut hoje oddaljena od mestnega vrveža. Pogled iz vile se razprostira proti Blejskemu jezeru in njegovemu znamenitemu otoku na eni strani ter tisoč let staremu gradu na drugi strani.

Vila, oblikovana in opremljena v slogu Velikega Gatsbyja, navdušuje popotnike, ki iščejo mir in tišino v čudovitem naravnem okolju, hkrati pa želijo uživati v neštetih priložnosti za gibanje in raziskovanje, ki jih ponuja okolica. Vila Olivotti je idealno izhodišče za aktiven dopust ali miren odklop od vsakdana.

Stoletje pozneje

Naše vodilo je odgovoren odnos do okolja, okolice in ljudi, s katerimi delamo. Tako smo skozi proces arhitekturnega ustvarjanja želeli prikazati življenjski slog ter bogato kulturno in zgodovinsko dediščino zgradbe.

Pri oblikovanju notranjosti vile smo sledili alpskemu značaju okolja, v katerem je Vila Olivotti, hkrati pa se priklonili času na prelomu prejšnjega stoletja in ga združili s sodobnostjo 21. stoletja. Rezultat je sodoben, prijeten prostor s šarmom stare duše.

Vilo lahko najamete v celoti ali izberete posamezen apartma, v njej lahko biva do 12 ljudi.

Slovenski alpski biser

Bled, otok, cerkev, grad in okolica

Bled je od Ljubljane oddaljen le nekaj več kot 30 minut vožnje in je v neposredni bližini Triglavskega narodnega parka, ki ponuja obilo možnosti za raziskovanje in uživanje v najrazličnejših aktivnostih v pristnem naravnem okolju. Soteska Vintgar, Bohinjsko jezerko in Pokljuka so le nekatere od bližnjih znamenitosti. Karkoli vas veseli – smučanje, kolesarjenje, kulinarično raziskovanje – Bled je odlično izhodišče za vse. Dobrodošli na Gorenjskem.